همشهری آنلاین: رستوران‌های بین‌راهی و شهری در صدر جدول تخلفات نوروزی ایستاده‌اند، هرچند هنوز شکایت‌های مردم از گوشت و تخم‌مرغ رکورددار است.

اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر

به گزارش ایسنا، این اطلاعات بخشی از گزارش قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۳۲ هزار و ۶۳۴ فقره شکایت مردمی است که در تعطیلات نوروزی به دست این وزارتخانه رسیده و نشان می‌دهد آغاز سال با حجم تخلفات همراه بوده، ضمن آنکه اورژانس کشور هم آغاز امسال را با توجه به گزارشات تصادفات جاده‌ای تلخ توصیف کرده و بدون این‌که اطلاعاتی از تلفات جاده‌ای بدهد آمار داده از ۲۶ اسفند ۹۵ تا صبح روز ۱۴ فروردین‌ماه، ۳۰ هزار و ۲۴۰ مصدوم تصادفی به بیمارستان‌ها منتقل شده‌اند.

این مطالب بخشی از گزارش اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر است که روز دوشنبه (۱۴ فروردین‌ماه) با حضور مرتضی رحمانی موحد، رئیس این ستاد به خبرنگاران ارائه شد.

  • ۲۳ هزار پرونده تخلف در نوروز به ارزش ۱۱۰ میلیارد ریال

گوران، قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه به دنبال بازرسی ۳۱۰۰ نفر از مراکز خدماتی و اصناف که هتل‌ها، دفاتر خدمات مسافرتی و رستوران‌ها از آن جمله بوده‌اند، بیش از ۲۳ هزار و ۲۰۲ پرونده تخلفات به ارزش ۱۰۹ میلیارد و ۹۶۵ هزار و ۲۳۱ ریال تشکیل شده است، ادامه داد: ۳۲ هزار و ۶۳۴ فقره گزارش مردمی به سامانه دریافت شکایات وزارخانه رسیده که بیشترین آن به گوشت گرم، تخم‌مرغ و تخلفات رستوران‌های بین راهی و شهری مربوط می‌شود.

وی اضافه کرد: ۴۰۴ هزار و ۲۰۳ فقره بازرسی براساس ۱۴ هزار و ۵۹۳ شکایت مردمی صورت گرفت که شکایت‌های منجر به تخلف ۴۷۵۴ مورد بوده است.

  • تهران بیشترین تخلف‌های تعزیراتی را داشته

سرابیان، نماینده وزارت دادگستری و سازمان تعزیرات حکومتی، نیز با ارائه گزارشی از پرونده‌های رسیدگی شده، گفت: در ۱۷ روز فعالیت ناظران سازمان تعزیرات حکومتی بیش از ۵۸ فقره پرونده ثبت شده که بیشترین آن‌ها با ۱۳ هزار و ۲۷۴ فقره پرونده به استان تهران مربوط بوده و کمترین پرونده‌های رسیدگی شده با ۲۷۹ فقره به استان خراسان جنوبی ارتباط داشته است.

  • ۱۷ میلیون سفر از راه هوا، زمین و دریا

غلامی، نماینده سازمان راهداری، نیز با اعلام اینکه ۱۷ میلیون نفر از طریق دریا، هوا و زمین در تعطیلات نوروزی جابجا شده‌اند گفت، تلاش شده خدمات غیرحضوری بیشترین به مسافران داده شود که این مدت ۸۰ درصد ظرفیت بلیت‌های پیش فروش اتوبوس غیرحضوری عرضه شد.

به گفته او، در نوروز هفت میلیون تردد جاده‌ای با وسایل عمومی صورت گرفته که این آمار با اتکا به آمار بلیت‌های فروخته شده و مسافران خدمات گرفته، مستند است.

وی اضافه کرد: از شش میلیون و ۹۳۹ هزار و ۶۳۴ نفر مسافری که با وسایل نقلیه عمومی جابجا شده‌اند، ۶۱ درصد از اتوبوس، ۲۲ درصد مینی‌بوس و ۱۷ درصد سواری استفاده کرده‌اند. سفرهای مرزی نیز ۱۸ درصد افزایش داشته که بیشترین ترددها به ترتیب از مرزهای مهران، بازرگان، بیله‌سوار، جلفا، نخجوان و آستارا صورت گرفته که ۴۵۷ هزار و ۹۰۹ نفر وارد و ۴۷۶ هزار و ۹۲۱ نفر تا ۱۳ فروردین‌ماه خارج شده‌اند.

غلامی با اشاره به سفرهای هوایی نیز گفت: متوسط پروازهای داخلی و بین‌المللی بیش از ۲۷ فروند با شش میلیون و ۹۳۹ هزار و ۶۳۴ نفر جابه‌جایی بوده است.

وی افزود: آمار مسافران جابجا شده از طریق راه‌آهن یک میلیون و ۵۹۳ هزار و ۲۵۶ نفر و آمار سفرهای دریایی سه میلیون و ۹۵ هزار نفر بوده است.

نماینده سازمان راهداری همچنین به نصب ۷۳۰ دوربین کنترل سرعت در جاده‌ها اشاره کرد و افزود: ۲۸۲ هزارو ۴۳۰ سرعت غیرمجاز در این ایام ثبت شده که در اختیار پلیس برای اعمال قانون قرار گرفته است. میانگین تردد سرعتی با ۱۱ درصد افزایش روبرو بوده که بیشترین آمار به هفتم فروردین‌ماه برمی‌گردد.

  • آغاز خوبی از لحاظ حوادث ترافیکی نبود

نوری، معاون اورژانس کشور، نیز با بیان این توضیح که مسؤولیت کل سلامت و بهداشت با این سازمان بوده گفت: در تعطیلات نوروزی بیش از ۱۶۶ هزار مأموریت انجام شده که ۳۵ هزار و ۱۱۵ مورد آن به تصادفات جاده‌ای مربوط بوده که ۳۰ هزار و ۲۴۰ نفر مورد تصادفی به بیمارستان منتقل شده و ۳۵۷۸ مورد درمان در محل تصادف صورت گرفته است.

وی بیان کرد: گزارش راهداری از میزان افزایش سرعت در تعطیلات نوروزی و همچنین عملیات تصادفات اورژانس نشان می‌دهد سال خوبی را از لحاظ حوادث ترافیکی آغاز نکرده‌ایم، چرا که حجم و آمار بالا بوده و امیدواریم در ادامه سال شمار این حوادث کاهش پیدا کند.

  • بازدید از آثار تاریخی و موزه‌ها ۲۰ تا ۴۰ درصد رشد داشت

سمیع‌الله حسینی مکارم، معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس شورای سیاست‌گذاری نوروزگاه‌ها، نیز در این جلسه با اشاره به اجرای طرح نوروزگاه در ۳۱ استان کشور، گفت: ۲۶۰ نوروزگاه غیر از مراکز استان‌ها در سایر شهرها برگزار شد که سبب افزایش بازدید از مراکز تاریخی و موزه‌ها شد و شادی و نشاط مردم را در پی داشت.

او بر این باور است که آیین‌های نوروزی و نوروزگاه‌ها جاذبه جدید گردشگاه‌ها به شمار می‌آید که بازدید از برخی مراکز تاریخی و فرهنگی از جمله آرامگاه سعدی را تا ۳۰ درصد افزایش داده، در حالی که پیش از آغاز به کار این رویداد مثلا آمار بازدید در استان فارس فقط ۴ درصد بیشتر بود.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی این سازمان، نیز در تکمیل این توضیحات به برگزاری جشن ملی نوروز در کاخ گلستان با توجه به سبقه تاریخی این مکان اشاره کرد و افزود: تلاش می‌شود در نوروز آینده با مشارکت جدی ۱۱ کشور دیگر عضو پرونده جهانی نوروز این جشن تکرار شود.

وی با بیان اینکه بازدید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی در نوروز بین ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته، اظهار کرد: از ۲۱ پایگاه جهانی تا پایان ۱۲ فروردین‌ماه دو میلیون و ۵۲۴ هزار نفر بازدید کردند و آثار تاریخی و فرهنگی استان‌های فارس، خراسان رضوی و اصفهان نیز این مدت به ترتیب یک میلیون و ۵۰۰ هزار، یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۸۰۰ هزار نفر بازدیدکننده داشته است.

به گفته او، به جز استان‌های غربی به خاطر برودت هوا، سایر مناطق با افزایش بازدیدکننده از محوطه‌های تاریخی و فرهنگی همراه بوده‌اند.

  • تخریب اتفاق نیافتاده بازدیدها توزیع شده

او سپس در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا برگزاری نوروزگاه‌ها و افزایش این حجم جمعیت سبب تخریب بناها نخواهد شد، گفت: برعکس این اظهارنظر فکر می‌کنم برگزاری نوروزگاه اقدام خوبی بوده، چرا که بار بازدید مردم از موزه‌ها و سایت‌های تاریخی را کاسته و مدت بازدید و ایستایی آن‌ها را در محوطه‌ها افزایش داده و اتفاقا به توزیع بهتر بازدیدکننده‌ها کمک کرده است.

وی اضافه کرد: تخت جمشید ۴۰۰ هزار نفر بازدیدکننده داشت، در حالی که در محوطه آن ۳۶۳ هزار و ۵۰۵ نفر حضور یافته بودند. کل تلاش نوروزگاه‌ها تمرکز مردم بر محوطه‌ها بوده است و رویکرد بر این بود که مردم به یک باره به داخل یک اثر تاریخی هجوم نیاورند.

  • بیشترین عملیات امداد و نجات در مازندران، اصفهان و فارس

در ادامه این جلسه، مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، نیز با ارائه آماری از عملیات‌های صورت گرفته در تعطیلات نوروزی گفت: بیشترین عملیات در استان‌های مازندران، اصفهان و فارس بود که ۸۳ هزار و ۲۰۰ نفر از خدمات امداد و نجات استفاده کردند. از ۲۵ اسفند تا صبح امروز نیز ۲۳۴۸ نفر توسط عوامل این سازمان به مراکز درمانی منتقل شدند و ۲۴ هزار و ۸۵۰ نفر هم از خدمات درمان سرپایی بهره گرفتند.

به گفته او ۱۸ هزار و ۹۷۵ نفر اسکان اضطراری شدند و ۴۷۶ سورتی‌پرواز برای امداد و نجات صورت گرفته که ۷۷ مصدوم به این وسیله منتقل شده و ۲۵۰۰ کیلو مواد غذایی به مناطق سیل زده انتقال داده شده است.

سلیمی اضافه کرد: ۳۱ پایگاه ویژه برای راهیان نور اختصاص داده شد که ۸۰۱۶ نفر از خدمات امدادی بهره گرفتند.

او توضیح داد که ۱۱ استان و ۲۲ محور درگیر برف و کولاک و ۱۵ استان مبتلا به سیل شدند که۸۶۸۰ نفر امدادرسانی و ۶۸ نفر نجات داده شدند.

مسعود حبیبی، رییس جمعیت هلال احمر جوانان، نیز به مشارکت ۲۰ هزار جوان در طرح‌های این سازمان اشاره کرد و توضیحاتی درباره فعالیت‌های فرهنگی، برپایی پست‌های ایمنی و راه‌اندازی کمپین "نه" به تصادفات جاده‌ای اطلاعاتی داد.

غلامعلی، نماینده وزارت کشور، از فعالیت‌های ستاد خدمات سفر و کمیته‌های امور شهرداری و بهرداری‌ها در تعطیلات نوروزی گزارشی را ارائه کرد.

در پایان این نشست هم از کارت جدید راهنمایان تور که از اول مهرماه امسال در اختیار راهنمایان قرار می‌گیرد، رونمایی شد.

معاون گردشگری توضیح داد که تغییر این کارت پس از تصویب دستورالعمل راهنمایان گردشگری در هیات دولت و تببین جایگاه شغلی آن‌ها، با تاکید بر تخصص‌گرایی صورت گرفته است. رحمانی‌موحد همچنین دفترچه‌های راهنمای سفر که مجزا برای هر استان منتشر شده را معرفی کرد و گفت داده‌های این دفترچه‌ها همان اطلاعاتی است که در سامانه ۰۹۶۲۹ ارائه شده که نقشه راه گردشگر می‌تواند باشد.

کد خبر 365885

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha